Hopp til hovedinnholdet

Jeg har skeiv nese

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, dette problemet har påvirket meg veldig mye. Problemet er at jeg har en skeiv nese. Nesa mi går mot venstre for meg. Jeg vet ikke hva som skjedde med den. Så langt som jeg husker så kan jeg ikke huske at jeg kan ha skadet den så hard og at den kan ha blitt skeiv. Jeg kan bøye nesa mi veldig langt til venstre men nesten ikke i det hele tatt til høyre. Mange har sagt til meg at jeg har en skeiv nese, jeg selv synes det er forferdelig stygt. Det er ikke før nå jeg fikk lyst til å gjøre noe med det. Hver gang jeg tar et bilde som er litt nærme ansiktet mitt så ser man at nesa mi går mot venstre. Jeg vet ikke helt hva jeg kan gjøre for å fikse den. Jeg er villig til å operere nesa for p rette den opp, men vil det ha noen konsekvenser, isåfall hvilke? Jeg er ganske sikker på at neseveggen eller beinet i neste som skille begge neseborene er skeiv. Jeg kan føle det når jeg tar på beinet at den er skeiv. Har vært hos øre, nese og hals legen Og han sa selv at den er skeiv.

Besvart 12.08.2019 19:08
 

Svar
Hei

Så fint at du har vært hos øre, nese og hals lege. Kanskje den legen har skrevet en epikrise som beskriver hva som er grunnen til at nesa di er skjev? Da er sannsynligvis epikrisen din sendt til 

Du kan ta kontakt med fastlegen din og diskutere hva som er mulig å gjøre. Fastlegen din kan kanskje svare på om du får dekket operasjon fra staten eller om du må betale operasjon selv. Det kan være litt sånn som med skjeve tenner: At man må betale litt selv og får dekket noe av behandlingen av staten.

Hvis det blir aktuelt med operasjon så kan kirurgen fortelle deg hvilke konsekvenser du forvente. Sannsynligvis blir det aktuelt med operasjon hvis legen vurderer at det er faglig forsvarlig: at det sannsynligvis vil være mer en fordel enn en ulempe for deg å operere.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse