Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ferskt blod i avføringen, hva kan det skyldes?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurte på noe angående blod i avføring! Jeg har i noen dager nå opplevd at det kommer (ferskt) blod i avføringen min/ut av rompa rett og slett... Hva tror du dette kan være, og hva skal jeg eventuelt gjøre? Avføringen er normal, men det er mitt sårt når jeg presser det ut. Det er sånn at jeg ser at vannet i doen blir helt rødt +papiret. Plis svar. Mvh: Jente 14 år❤️

Besvart 14.08.2019 20:43
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

For at du skal finne ut av hva som er årsaken til at du har blod i avføringen bør du oppsøke lege. Det er vanskelig for oss å svare konkret på det over nettet.

Uansett kan jeg si at friskt blod i avføringen vanligst skyldes at man har sår/sprekker i endetarmsområdet, eller at det er snakk om hemoroider (blodårer som "henger utenfor" slimhinnene). Det kommer gjerne ved treg mage og hard avføring, men er ikke farlig.

 

Selvom det kan være ufarlige grunner til blod i avføringen er det alltid lurt å snakke med helsepersonell. Du kan gå innom helsesykepleier på skolen å prate om det, eller så kan du bestille en time hos fastlegen din.

Lykke til

Vennlig hilsen helsesykepleier

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse