Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for at sex skal bli vondt eller kleint, hva gjør jeg med det?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er kåt ganske ofte og har lyst å ha sex, men er redd. Er redd for at det skal gjøre vondt og at det skal være kleint. Men jeg har vansker å komme vaginalt når jeg onanerer, hva kan jeg gjøre?

Besvart 13.08.2019 23:51
 

Svar
Hei jente 15!

Du er ikke rar eller uvanlig på noen som helst måte! Det er veldig vanlig å kjenne seg usikker før en har hatt sex med noen. En kan lure på om en ser bra nok ut, om en gjør de rette tingene i senga og om partner forstår det er første gang eller ikke. Alt dette gjør at en spenner seg og ikke klarer å nyte de ulike formene for sex. 

Alle disse tankene og forventningene kan gjøre det vanskelig eller ubehagelig å ha samleie de første gangene. En god start kan derfor være å finne ut av hva det er du liker og tenner på. Bli også godt kjent med hvordan kroppen din reagerer på å bli tatt og befølt på. Når du kjenner hele kroppen din og vet hva som skal til for at du får gode opplevelser med en partner, vil mye være løst for deg. Tenk over dette og snakk om det med personen du skal ha sex med.

De aller fleste jenter og kvinner trenger klitorisstimulering for å få orgasmer. Det beste er en kombinasjon av å stimulere skjeden og klitoris samtidig. Noen liker å gjøre det selv, andre kan synes det er ok at partner stimulerer skjede og klitoris samtidig. 

Les gjerne vedlagte artikler for mer informasjon.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse