Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med nesen min, kan den bli mindre uten operasjon?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, eg sliter veldig med nesen min. Alt eg tenker på når eg ser meg sjølv er nesen min, nesten alle vennene mine har sakt den er stor. Og eg blir sterkt erta for den. Så eg har veldig lyst å forandre på den, men det hadde eg ALDRI fått lov til av mamma og pappa.. kvar dag tenker eg på kor stygg den er og det gjør heile meg og stygg. Og ja eg veit eg er i ein alder der mange sliter med sjølvtillit og eg prøver å ikkje bry meg når folk kommenterer nesen min, men når eg kommer heim begynner eg og grine.. Eg har også kutta meg for det, eg veit at det høres idiotisk ut, men følte på ein måte eg fortjente det?.. siden eg er så stygg også videre... men finnes det ein måte å få mindre nese uten å operere?

Besvart 15.08.2019 20:24
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

Selvom du er i en alder hvor mange sliter med selvtillit og man får høre at man ikke skal bry seg om kommentarer, så forstår jeg at det kan være vanskelig å ikke bry seg. Allikevel er det dumt at nesen din blir så altoppslukende for deg og det eneste du tenker på. Det er ingen måte å få mindre nese uten å operere, og operasjon må man være 18 år for å gjøre.

Tenk på alt det fine ved deg selv - både av utseende, men også din personlighet. Når nesen din får stort fokus blir tankene dine mer negative også, så prøv å snu fokus litt. Hva er bra med deg, hvilke egenskaper har du som du er stolt av og glad for? Hva ville du sagt til en god venn om vennen din var bekymret og fokusert på dette? 

Selvskading er ofte et forsøk på å takle vanskelige følelser. Da fungerer smerten ved kutting som avledning fra smerten man føler inni seg. Det viktigste man kan gjøre selv er å snakke med noen om det. Jeg håper du vil snakke med noen om tankene dine om nesen din, gjerne foreldrene dine, en god venn, lærer eller helsesykepleier på skolen. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse