Hopp til hovedinnholdet

Sikler i søvne, kan jeg gjøre noe for å stoppe dette?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg sikler om natten, eller når jeg sover. Det er veldig kleint,spesielt nå jeg sovnet på bussen forrige uke, på vei hjem fra leirskole. Er det noe man kan gjøre for å stoppe å sikle i søvne?

Besvart 13.08.2019 18:31
 

Svar
Hei jente 13, og takk for at du skriver til ung.no!

Når man sover slapper musklene i kroppen av, hvis man da sover med åpen munn og på siden vil ofte da sikkelet renne ut, og det er ikke så mye man kan gjøre med dette.

Dette er helt normalt å gjøre, og jeg tror nok de aller fleste har opplevd å våkne med sikkel på siden av munnen, eller våt flekk på puten.

Hvis man sikler både på natt og på dag, kan det være f.eks svelgvansker, muskelproblemer, tett nese eller andre årsaker til sikling. Da hender det at det finnes behandling som hjelper.

Beklager at jeg ikke har noen gode tips, dette er en normal kroppsfunksjon, og jeg tror nok ikke du kommer til å skille deg ut på leirskole om du skulle ha litt sikkel på siden av munnen når du våkner.

Du kan eventuelt ta turen til helsestasjon for en sjekk, for å få undersøkt at det er noen åpenbar årsak til at du sikler.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse