Hopp til hovedinnholdet

At jeg er "guttejente", er det det jeg vokser fra meg, jo eldre jeg blir?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har alltid vært er ei guttejente, har guttevenner, liker gutteting Og omgås lett med gutter, spiller PS4. Og har å drevet med ishockey på høyre nivå. men samtidig er jeg veldig femi er jente. Nå har bli mer jentene har mange venninner og er mer med jenter. Bruker rosa treningsklær mere. Jeg har trent hele livet trent styrke siden 13 år. og er godt trent. Trener 4 ganger i uka. Men nå trener jeg bare for å se bra ut. Jeg har det har vært fokusert på å ha sixpac og biceps. Det at jeg er "guttejente" er det jeg vokser fra meg eldre jeg blir?

Besvart 15.08.2019 14:43
 

Svar
Hei jente 20 år. 

Om det er det at du vokser fra det å være "guttejente", kan jeg ikke svare på. Men at du forandrer deg, slik de aller fleste av oss gjør, i den perioden i livet du er i nå, det gjør du. 

Du lever sunt, trener og har det nå så flott med mange venner, også jenter. Det er veldig bra. 

Det er endel jenter som liker "gutteting", er med gutter, driver på med hobbyer som mest gutter gjør. Kanskje er det sånn at kjønns-skillene ikke er så klare nå som de var tidligere? Kanskje kjønns-stempelet  er i ferd med å viskes ut? Det å være den man er, uavhengig av å hele tiden måtte forsvare de valgene en gjør og hvordan man lever, er fint! 

I ungdomstiden er det mange som holder seg til en bestemt stil, livsstil, de samme hobbyene og de samme vennene. Etterhvert som man blir eldre, er det vanlig at ting endrer seg. Ting endrer seg fordi en selv forandres.

Du kan nå sies å være en ung voksen, og det er tydelig at du gleder deg over å være jente/ung kvinne, med alt det innebærer av muligheter for å fremheve de feminine sidene. 

Men det å være glad i hobbyer som tidligere mest var for gutter, kan det hende du kommer tilbake til, og igjen får stor glede av. 

Gled deg over alt det fine du har og de gode dagene!

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hva skal til for at du kjenner deg god nok?

Venner på skole  (colourbox.com)

Presset blant unge i dag er stort. Du skal være pen nok, flink nok, tøff nok, men fremdeles "normal" nok til å ikke skille deg ut. Finn ut hvorfor du er GOD NOK her!

Les mer

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse