Hopp til hovedinnholdet

Har hatt p-stav i to år, fått blødninger, kan jeg være gravid?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 18 år gammel jente som har hatt p stav i litt over 2 år. Jeg har ikke hatt mensen på to år og har vært seksuell aktiv disse årene. Da jeg kom hjem fra ferie for 1 uke siden fikk jeg plutselig små blødninger. Jeg har hørt at dette kan være klamydia? Etter noen dager fikk jeg svart mens med kumper og skjønner ikke om kanskje p staven har sluttet å fungere? Er det fare for at jeg er gravid? Jeg er superstresset opp skjønner ikke hvorfor jeg plutselig har fått mensen. Tusen takk for svar!

Besvart 14.08.2019 22:49
 

Svar
Hei jente 18 år!

Mange mister mensen når de har p-stav, men det er heller ikke uvanlig å plutselig få en blødning. Det kan være helt normalt.

P-staven har høy sikkerhet, sitter den på plass er sjansen for graviditet lik null. Men har du hatt sex med ny eller flere partnere bør du ta en test for klamydia. Anbefaler derfor at du tar kontakt med fastlege eller helsestasjon for ungdom for en undersøkelse. 

Blir du ofte plaget med blødninger og klamydia er utelukket, kan det hjelpe å bruke p-piller i tillegg i tre måneder. 

 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Langtidsvirkende prevensjonsmidler

Kobberspiral, hormonspiral og p-stav (foto: ung.no)

Helsedirektoratet og WHO anbefaler langtidsvirkende reversible prevensjonsmetoder (LARC) til unge jenter. Men du bestemmer selv hva du ønsker å bruke.

Les mer

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse