Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg kan gå ned i vekt ved å bare gå en tur hver dag?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lyst til å gå ned i vekt fordi jeg er overvektig. Jeg kan dessverre ikke jogge fordi jeg har ikke tredemølle og jeg syntes det er ubehagelig å jogge ute. Jeg lurer på om jeg kan gå ned i vekt ved å bare gå en tur hver dag? Kanskje sånn 10000 skritt hver dag. Jeg skal selvfølgelig spise sunt også. Kan jeg gå ned i vekt uten å jogge? Og er 10000 skritt nok for å gå ned i vekt. Jeg er 59 eller 60 kg og er 159cm høy.

Besvart 14.08.2019 10:25
 

Svar
Hei Jente, 13 år!

Jeg synes det er veldig  fint at du har lyst til å komme i gang med trening! Det er absolutt ikke nødvendig å løpe for å gå ned i vekt. Det er mange andre aktiviteter som både er morsomme og som gir god treningseffekt:

Tren og ha det gøy!

Her er flere artikler til hvordan du kan trene utholdenhetstrening og styrketrening:

Hva er utholdenhet, og hva er kondisjon?

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Både muskler, sener, skjelett og resten av kroppen trenger tid til å tilpasse seg en ny aktivitet. Så det er lurt å ikke starte for brått, og hver økt trener ikke være veldig slitsom! Ha fokus på å være med aktiv i hverdagen. En tur hver dag som du selv foreslår kan være en veldig fin start, gjenre på 30-60 minutter. Gjerne gå på litt slik at du kjenner at du blir andpusten.


Det å gå ned i vekt er en prosess man som ung ikke skal gå gjennom alene. Det er ofte snakk om en livsstilsendring, der man gjør justeringer i kostholdsvaner, fysisk aktivitet, og også tankemønster.  

Jeg anbefaler derfor at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog. Dette er det lurt å ha med en voksenperson du stoler på, for eksempel foreldrene dine. Så kan de hjelpe deg på veien. 

Jeg legger ved noen artikler med generelle kostholdsråd. 

Masse lykke til!
Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse