Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg trene for å bli strak i ryggen og nakken?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. skuldrene og hodet mitt lener seg framover. Blir vist kalt mobilnakke eller noe sånt. E hadde det ikkje før. Da var e mykji meire trent. No lurer e på kordan e bli strak i ryggen å nakken. Kordan eller ka ska e trene? I tillegg har e fått æn ganske så større mage. Det ser ikkje bra ut. Vil gjerne få tips te trening for flatere mage åsså. Takk på forhånd.

Besvart 14.08.2019 11:11
 

Svar
Hei Jente, 14 år!

Så fint at du søker råd for å komme i gang med smart trening for deg. Livsstilen preger kroppsholdningen vår. Slik du beskriver det har du vært mer inaktiv enn tidligere. Dette vil merkes på kroppen, kanskje i energinivå og at vi føler oss mer sliten. Vi kan også se endringer i kroppssammensetting eller kroppsholdning.

Holdningen du beskriver er oftest på grunn av ubalanse mellom brystmusklene og ryggmusklene. Èn løsning er å styrke de svake musklene og øke bevegeligheten for de stramme eller korte musklene. Ha fokus på øvelser som styrker øvre del av ryggen, som nedtrekk og ulike varianter av roing.

Ett tips er å lasten ned appen Styrk (gratis), som er et godt sted å begynne hvis du vil studere teknikk og se hvordan ulike øvelser belaster musklene. Appen inneholder også treningstips og programmer, og er lagt opp slik at man ikke trenger avansert utstyr for å komme i gang.


For å få mer konkrete tips kan det være lurt å oppsøke en fysioterapeut som kan veilede deg og sette opp spesifikke øvelser til deg.

Ellers vil jeg råde deg til å forsøke å øke aktivitetsnivået i hverdagen. Tips til dette finner du her:

Tren og ha det gøy!

Så legger jeg ved en artikkel om tips til et sunt og variert kosthold.

 

 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse