Hopp til hovedinnholdet

Jeg får stå hver gang en jente ser og tar på meg, hva gjør jeg?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hey. Jeg har et spørsmål. Hver gang jeg ser en fin jente og hun tar på meg, får jeg stå pikk. What to do? Finnes det noe piller for å ikke få stå pikk? Isåfall, hvor kan jeg kjøpe?

Besvart 14.08.2019 23:21
 

Svar
Hei gutt 15!

Det å være 15 år kan være veldig slitsomt. En opplever at det skjer mye med kroppen; en vokser i høyden, det kommer hår på deler som før var uten og penis begynner å vokse. 

Puberteten er også da en begynner å legge merke til hvem en liker og blir kåt på. Dette kan oppleves så sterkt at en kan få stiv penis når som helst og hvor som helst - ofte uten at noe spesielt skjer. 

Det du forteller om i spørsmålet ditt er derfor helt naturlig, vanlig og noe som de aller fleste gutter og menn ofte har opplevd. 

Selv om det er plagsomt og ubehagelig, finnes det ikke noen medisiner eller tabletter som du kan ta. Etterhvert som du blir mere ferdig med puberteten, vil den mest intense kåtheten gi seg og det blir enklere å takle. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ofte og plutselig ereksjon?

Gutt holder seg i skrittet (colourbox.com)

Du sitter i klasserommet. Ingenting handler om sex, men plutselig kjenner du det likevel – penis blir stiv eller det kribler i underlivet! Hvorfor er det slik?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse