Hopp til hovedinnholdet

Fuktig på glans, og gnir på det blir jeg så fryktelig tissetrengt.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Det her er noe som har plaget meg litt, har søkt mye rundt, men ikke funnet noe om det noe sted. Det som er, er at hvis jeg er fuktig på glansen, eller penishodet og gnir på det blir jeg så fryktelig tissetrengt, og hvis jeg ikke holder igjen begynner jeg å tisse av det. Dette er litt plagsomt når jeg skal ha sex, fordi kondomen som gnikker mot penishodet har samme effekt, og jeg blir ekstremt tissetrengt av det.

Besvart 15.08.2019 15:28
 

Svar
Hei gutt 15 år. 

Jeg forstår at dette er et problem! 

Når man blir kåt blir glans fuktig av forsats/precum. 

Kan det være at du skal prøve med et trangere kondom, at det kan hjelpe noe? 

Du kan også sikre deg at du har tisset rett før seksualiteten. Da vet du med deg selv at det ikke er minst mulig urin i urinblæren. Det kan hjelpe på et psykologisk nivå.

Hvis du kjenner at du blir tissetrengt, kan dere stoppe samleiet. Mens penisen enda er i skjeden, skal du deretter stramme musklene i bekkenet på omlag halv kraft, og holde noen sekunder. Deretter skal du puste sakte inn og ut to ganger. Da vil trangen til å tisse gå over. 

Hvis det er en fast partner du har seksualitet sammen med, og dette er ei jente, kan hun vurdere hormonell prevensjon. 

Hvis dere har hatt ubeskyttet seksualitet med andre, kan dere teste dere for seksuelt overførbare infeksjoner (SOI), klamydia, og eventuelt få behandling, slik at dere kan ha samleie uten kondom.

Hvis dere ikke har hatt seksualitet med andre, har dere ingen SOI, og da kan dere, ha samleie uten kondom, og du slipper problemet. 

Snakk med partneren din! 

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Ingen aldersgrense på prevensjon

Kondomer (colourbox.com)

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Er du seksuelt aktiv, har du rett til trygg prevensjon. Men hva med foreldrene? Skal de informeres?

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse