Hopp til hovedinnholdet

Røde prikker og svie etter barbering nedentil

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, mange av vennene mine har begynt å shave der nede, så jeg tenkte at jeg bare skulle prøve for å se om jeg likte det. Men to dager etter at jeg gjorde det reagerte huden min på det, så jeg har fått masse røde prikker og det svir når jeg tar på det. Jeg har ikke lyst til å gjøre det igjen fordi jeg ikke foretrekker å fjerne kjønnshår. Vil bare få noen tips til hva jeg kan gjøre for å få huden min til å roe seg litt og kanskje noen tips til å kun shave bikinilinja. Takk for svar :)

Besvart 21.08.2019 10:45
 

Svar
Hei jente 14 år.

Jeg forstår godt at du ble nysgjerrig på hvordan det er å ha barbert deg nedentil når mange av vennene dine gjør dette.

Røde prikker etter barbering er veldig vanlig. Det beste du kan gjøre nå, er å ikke ta på prikkene, og hvis det kommer noen kvise-lignende prikker, la dem være helt i fred. Ikke klem eller plukk på dem.

De røde prikkene du har fått er der på grunn av at det har blitt små betennelser i hårsekkene og dette er vanlig. Det kan hjelp å fukte og varme opp huden først men en fuktig klut, eller å dusje først. Vask med en mild såpe og skyll godt før du starter barberingen. Det er viktig at høvelen er ren og at den ikke brukes av noen andre enn deg. Barber med hårenes retning og rens eventuelt med klorhexidin etterpå (fås kjøpt reseptfritt på apoteket).

Det gjør ingenting om du ikke fjerner hår nedentil. Du kan gjerne bare fjerne hår i bikinilinjen, men du trenger ikke å fjerne noe i det hele tatt hvis du ikke vil.

Jeg legger ved en artikkel om hårfjerning, der kan du lese mer om hvordan man fjerner hår, og om de forskjellige metoden som finner. Håper dette var til hjelp for deg, og lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse