Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst på større rumpe

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en 14 år gammel jente og har flat rumpe, og jeg har lyst på større. Siden alle buksene mine driver og henger og det er ikke noe gøy, føler at jeg alltid må gå med en kjempe lang genser. Og jeg er tynn og jeg spiser veldig masse sånn serr mye, men allikavel er jeg sill tynn bortsett fra magen men det er ok, men armene og beinene mine er så tynne at det er kleint. Så jeg lurte på om dere har en slags treningsplan som passer for meg? Hadde vært sykt takknemlig!!!

Besvart 21.08.2019 14:20
 

Svar
Hei

Så synd at du er så misfornøyd med rumpen din! Jeg skjønner at det er frustrerende at du ikke legger på deg til tross for at du spiser så mye, men samtidig er kroppsformen vår i stor grad bestemt av gener, og ikke kun av hva vi spiser og hvordan vi trener.

Rumpa vår består for det meste av muskler og fett. Både muskelform- og størrelse, og fettfordelingen påvirkes av genene våre. Og når du er slank ellers, er det helt naturlig at ikke rumpen din er så stor. Mend et betyr ikke at den ikke kan påvirkes noe.

Du skriver ikke noe om hvorvidt du trener eller ikke. Når vi ønsker å bli større og få mer muskler, er det særlig styrketrening som gjelder. Selv om du vil fokusere på rumpen, anbefaler jeg deg å trene hele kroppen. Sjekk ut dette programmet for tips til øvelser, her er det flere som trener rumpemusklene:

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Andre aktiviteter som trener rumpemusklene er:

- Å løpe/gå i trapper

- Spensthopp/hopp på kasse

- Gå i oppoverbakker

Som en del av puberteten, får som regel jenter bredere hofter og litt mer fett på hofter og rumpe. Så det kan godt hende at du de neste årene vil merke at det skjer hos deg.

Jeg legger ved noen artikler om gener, trening og det å gå opp i vekt.

Til sist vil jeg si at uansett hva slags kroppsfasing man har, er det viktig å kunne sette pris pris på seg selv som man er. Og det er jo ingne grunn til at du skal skjule rumpen din. Et tips kan være å ta en prat med helsesykepleieren på skolen din om dette med rumpe og kroppsfasong. Det kan være fint å drøfte tankene sine med noen.

 

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Rom med vekter for å trene styrke (colourbox.dk)

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Gener og trening

Gener og trening (colourbox.com)

Alle kan få gode resultater av trening, men hvordan resultatene blir for akkurat deg i forhold til utseende, muskelstørrelse, utholdenhet og prestasjon, henger også i stor grad sammen med genene eller arvestoffet du har med deg.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjøre?

Veier seg på badevekt (colourbox.com)

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse