Hopp til hovedinnholdet

Får overaktiv blære av angst

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer litt på om man kan få overaktiv blære av angst, eller noe lignende hvertfall? I mai tidene så opplevde jeg å få urinveisinfeksjon, og slet ekstremt psykisk med den, fordi jeg følte jeg mistet all kontroll. Jeg har slitt psykisk i alle år, men følte plutselig det ble mye verre. Nå etter den infeksjonen, så føler jeg at jeg holder på å tisse på meg så fort jeg kjenner på angst for noe, og det gir seg ikke før jeg er ute av situasjonen uansett om jeg koser meg. Jeg kan sitte i timesvis å knipe igjen, så jeg kjenner hvor underlivet mitt pulserer av all jobbingen..Er så vanvittig slitsomt å gå å kjenne på. Jeg har ikke noe plager med det utenom når jeg kjenner på angsten, den forsvinner så fort jeg er rolig og i en situasjon kroppen føler seg trygg i. Vanvittig slitsom, og jeg har nå begynt å isolere meg fra ting som gjør at jeg kan komme i en slik situasjon, uten å komme meg vekk så fort det skjer. Hva kan det være..og er det noe som kan hjelpe..

Besvart 25.08.2019 14:24
 

Svar
Hei

Ja det er en sammenheng i det du skriver. Når man er redd og opplever angst så settes nervesystemet i gang på høygir. Det kan gi det reaksjonene i blæren som du beskriver.

Det som kan hjelpe er å få hjelp for angstplagene. Jeg vet for lite om din bakgrunn til beskrive sikkert hva som kan hjelpe deg. Les gjerne litt om angst og behandling for angst. Oppsøk gjerne psykisk helsetjeneste i kommunen eller fastlegen din. Det kan være en god investering i eget liv å ta et kurs eller bli med i en gruppe som trener på angstmestring. Der kan du få hjelp til å håndtere reaksjonene som kommer i kroppen på en hensiktsmessig måte sånn at plagene ikke får ødelegge for mye i hverdagen din. Mange får også hjelp for angstplager og blir helt kvitt plagene.

Jeg får inntrykk av at du har så pass mye plager på grunn av angst at du bør søke hjelp. Det kan også være lurt å snakke med fastlegen om dette for å utelukke annen sykdom som kan være årsaken til angstplager. Søvnmangel og vitaminmangel over tid kan for eksempel gi angstplager i hverdagen. Prøv å finne ut hva som kan hjelpe deg sammen med noen som jobber i helsevesenet. Du kan også bruke angstringen.no som hjelp når du har angst.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Redd for å være syk? - om bekymring for sykdom, helseangst og hypokondri

Nervøs jente (colourbox.com)

Kan jeg ha en alvorlig sykdom? Det er ikke uvanlig å merke slike tanker, men for noen kan tankene ta mye tid og krefter. Sterke og overdrevne bekymringer for sykdom kan føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse