Hopp til hovedinnholdet

Vondt i brystet og høy puls, bekymret for hjertet. kan det være farlig?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! I det siste har jeg hatt vondt i brystet og høy puls på ca. 100. Når jeg løper har jeg fått vondt midt i brystet, men det går over etterhvert. Får også plutselig vondt i venstre arm og under armhulen, i tillegg til at jeg noen ganger plutselig blir svimmel. Har googlet selv om jeg prøver å la være, og der står det at man kan få vondt i venstre arm ved hjerteinfarkt. Har forresten tatt EKG for noen måneder siden + blodprøver men alt var bra. Er likevel bekymret for hjertet mitt.. Klarer ikke slutte å tenke på det. Har også merket at alle blodårene mine har blitt veldig synlig, kan dette være farlig eller kan alt dette komme av angst?

Besvart 18.08.2019 20:51
 

Svar
Hei Jente 19, og takk for at du skriver til ung.no!

Dette kan jo være angst, men det kan også være mye annet. I din alder er hjerteinfarkt vanvittig sjeldent, så jeg tviler på at det er dette du har, eller har hatt. På sykehus kan man få gjort "sykkeltest" hvor man sykler mens man er koblet til EKG apparat, og ser om det blir noen forandringer. Dersom du får plagene hver gang du trener, kunne det vært en fin test for å se at alt er som det skal.

Alderen din tatt i betraktning tror jeg jo egentlig ikke at det er noe galt, og at det kanskje er mer sannsynlig at bekymring gir deg symptomer, men jeg syntes ikke man skal hvile på det før man har gjort en skikkelig undersøkelse.

At blodårene har blitt mer synlig, tror jeg nok ikke jeg ville lagt så mye vekt på. dette varierer med varme og treningsmengde og mye annet. Dette er ikke farlig. 

Jeg tenker det kan være lurt at du tar turen til fastlegen og legger frem problemet. Sannsynligvis er det ikke noe alvorlig, men man burde ta brystsmerter på alvor, og gjøre et minimum av undersøkelser før man sier at det helt sikkert ikke er noe farlig.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Redd for å være syk? - om bekymring for sykdom, helseangst og hypokondri

Nervøs jente (colourbox.com)

Kan jeg ha en alvorlig sykdom? Det er ikke uvanlig å merke slike tanker, men for noen kan tankene ta mye tid og krefter. Sterke og overdrevne bekymringer for sykdom kan føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse