Hopp til hovedinnholdet

Jeg har rifter og kutt i underlivet, hva kan dette være?

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei, siden starten på juli (nå er det midt i august) har jeg fått et par rifter/kutt i de indre kjønnsleppene mine. det har vært 3 separate hendelser og det har ikke vært mer enn max 2 kutt per gang som har grodd av seg selv innen noen dager. kuttene har også vært på samme side/samme kjønnsleppe hver gang, altså jeg har ikke hatt to kutt med ett på hver 'leppe'. hva kan ha forårsaket dette? jeg har relativt korte indre kjønnslepper så de burde ikke være utsatt for noe mens jeg går gjennom dagen, jeg har ikke hatt samleie/onanert før dette har skjedd, to av gangene har jeg brukt bind fordi jeg skulle få mensen, og underlivet mitt har vært hovedsaklig urørt i perioden før kuttene har dukket opp. har lest litt rundt og hørt at underlivet mitt kan ha blitt tørrere (vet ikke hva som hadde forårsaket det i så fall) men at det også kan ha vært dopapiret eller bindet som kan ha lagd riftene men føler det er rart at det ikke har skjedd før nå, og så mange ganger på rad. setter pris på svar :)

Besvart 20.08.2019 12:00
 

Svar
Hei

Det er vanskelig å si noe om hva dette kan være uten å undersøke deg. Som du skriver kan det være at det av en eller annen grunn er tørrere enn vanlig. Slimhinnen på indre kjønnslepper er lett å skade og det er ikke uvanlig med små rifter og kutt når den er utsatt for påvirkning utenfra. Det kan, som du skriver, være bindet eller toalettpapiret. 

Hvis du er veldig plaget av dette vil jeg anbefale deg å gå til legen for en undersøkelse. Enten til fastlegen eller helsestasjonen for ungdom. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse