Hopp til hovedinnholdet

Ubehagelige ting i rompehullet om natten, det svir og stikker.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 13 år gammel jente. Jeg føler en ubehagelig ting i rompet hullet. ( noe som svir veldig og stikker samtidig) og jeg vet ikke hva det er. Og nei jeg blør ikke. Dette har vart lenge men det går og kommer og kan vare i lange perioder. Dette skjer bare om natta. Og det er det værste jeg har opplevd hjelp. Villl ikkkke til legen jeg er flau,. Tips til hva jeg burde slutte å gjøre!??

Besvart 20.08.2019 12:45
 

Svar
Hei

Det er vanskelig å si konkret hva dette er uten å snakke med deg og undersøke deg, men basert på det du skriver kan det høres ut som du kan ha mark. Dette er ikke farlig, men det kan være veldig plagsomt. Det er veldig vanlig og man kan bli smittet av andre mennesker eller husdyr (hund eller katt). Marken er mest aktiv om natten og derfor har de fleste bare symptomer om kvelden/natten. 

Mange synes det er flaut med plager fra underlivet, men dette er veldig vanlig. Vi leger er veldig vant til dette og synes aldri det er flaut eller ekkelt. Hvis det er mark må du til legen for å få behandlingen du trenger. Jeg vil anbefale deg å snakke med foreldrene dine så de kan hjelpe deg. Det kan noen ganger virke vanskelig og flaut, men de fleste foreldre vil bare hjelpe og være forståelsesfulle. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse