Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få orgasme?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, her veit ikkje om eg e på rett plass til å spøra om detta men tar ein sjang. Eg e i puberteten å e begynt å utforske litt på meg sjøl. Eg onanere ganske ofta, men får aldri orgasme (har heller aldri fått det) eg har prøvd forskjelige måte tatt pausa å har prøvd alt eg kan komma på egentlig men får ikkje orgasme. Begyna å gjera meg frustrert å eg blir sur når da aldri gå, da e liksom godt men etter ei stund så berre gjer da seg før eg kjem heilt til det punktet.. ka kan eg gjera med da? Har de nokon tips til ka eg kan prøva? E da sånn at nokon jente ikkje kan få orgasme? Ka ska eg gjera? Og sånn no e eg komme så lagt at e begynt å tenka på sex å trur ikkje da e så lenge til da skjer.. føle meg klar og har lyst, men kan eg ha sex når eg aldri har hatt orgasme før eller e da dumt? E da Støre sjangs for at eg får orgasme under sex enn onanering, og kan eg i da heila få orgasme under samleie når eg ikkje har hatt orgasme under onanering? Tusen takk:)

Besvart 22.08.2019 22:36
 

Svar
Hei jente 16!

Så frustrerende det må være for deg å prøve så lenge! 

Det er lurt å bruke tid på å bli kjent med kroppen din før du har sex med andre. Får du til å få orgasmer alene, vil det bli enklere for deg sammen med en partner. Alle kan få orgasmer, så lenge en får de formene for stimulering en trenger og liker. 

For å få orgasmer, er det altså fint å bruke litt tid på å finne ut av hva det er du liker og hvilke deler av kroppen som er deilige å ta på. Noen vet dette helt av seg selv, andre må finne ut av dette ved å kjenne etter og prøve seg fram. Skal en få orgasmer alene eller sammen med noen, er det viktig at en kjenner kroppen sin godt og at en klarer å tenke på seg selv som en seksuell person som har lyst til å ha det godt seksuelt alene eller sammen med noen. 

Her er noen tips du kan sjekke ut:

En gang du er alene, kan du kle deg naken og stille deg opp foran et heldekkende speil. Se på deg selv til du liker det du ser i speilet. Noen kan synes det er ok med en gang, andre kan trenge å se på seg selv flere ganger før det er ok.

Prøv ut ulike måter å berøre deg selv på og legg merke til hvordan du liker det og hvor på kroppen. En kan like alt fra myk og forsiktig berøring til hardere klaps og klyp.

For å få sett på kjønnet ditt, kan du legge deg på ryggen eller sette deg på huk. Bruk et speil og skill kjønnsleppene dine slik at du får sett de indre leppene, klitoris, skjedeinngangen og huden bak mot og rundt endetarmsåpningen. Hele dette området er svært følsomt og kan gi gode og sterke seksuelle opplevelser om de blir stimulert på en måte du liker. Her kan du også prøve ut ulike måter å berøre deg selv på for å finne de metodene og teknikkene som er riktig for deg. 

Hvordan en skal onanere, vil variere fra person til person og fra gang til gang. Noen kan like å ta en eller flere fingre i skjeden samtidig som en masserer klitoris, andre kan like å føre hudkappen fram og tilbake over hodet på klitoris. En kan like å bruke mye spytt eller glidemiddel, eller ikke noe i det hele tatt. For noen kan det kjennes godt og deilig å bruke håndflaten til å gni klitoris, andre kan synes det er godt å stimulere på siden av klitoris. Det er bare fantasien som setter grenser for hva som kan være godt. 

Når en holder på med denne øvelsen, er det ikke uvanlig å få seksuelle fantasier og bli kåt. Alt det du lærer om kroppen din, hvordan du liker å bli berørt og eventuelle fantasier vil gi deg mye ny og viktig informasjon slik at sex blir godt for deg.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Vanlige spørsmål om orgasme

-Jeg får orgasme alene, men ikke sammen med kjæresten min. -Kan det være farlig får hjertet å få orgasme flere ganger etter hverandre? -Jeg lurer på hvordan jeg vet om han har orgasme.

Dette og andre spørsmål om orgasme kan du se svar på her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse