Hopp til hovedinnholdet

Hva kan denne lange klumpen med blod være?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, for noen dager siden hadde jeg en uvanlig (for meg ihverfall) opplevelse med mensen, jeg hadde allerede hatt mensen i en uke så stoppet det i tre dager, når det plutselig kom tilbake var det en veldig lang klump med blod som kom ut (og med lang så mener jeg lang), etter det stoppa mensen igjen men så kom det tilbake i dag som en lang lang klump med blod, vet at klumpete blod er normalt med mensen men har aldri hatt en så stor/lang kladd som det før, jeg går på p-piller hvis det har noe å si, kan det være grunnen til at dette skjer (blodet mitt er klumpete når jeg får sår eller blør neseblod også)

Besvart 20.08.2019 18:42
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Vi vet at mange som bruker prevensjon kan oppleve at det kommer ut noe som ligner på en slimpropp med blod i enkelte perioder. Dette er fordi noen prevensjoner med hormoner har som funksjon og hindre eggløsning og/eller gjør slimet i livmorhalsen ugjennomtrengelig for sædceller. 

Det er dette slimet som hos noen hoper seg litt opp og bir til en "slimpropp" som kan beskrives slik du gjør det. Dette er helt ufarlig.

Men, opplever du dette som ubehagelig eller unormalt så ta kontakt med din fastlege for undersøkelse. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse