Hopp til hovedinnholdet

Hei, eg er ein jente på 14 år, eg har hatt mensen i snart 2 år

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, eg er ein jente på 14 år, eg har hatt mensen i snart 2 år men eg skulle fått mensen får ein veke sia men den kjem aldri, er eg gravid? Har ikkje hatt sex på lenge så trur ikkje eg er gravid, men kan det vere noe anna?

Besvart 28.08.2019 22:39
 

Svar
Hei jente 14 år

Det er ikke uvanlig at mensen kan være uregelmessig noen ganger selv om du har hatt den i to år. Sannsynligvis kommer den ganske snart.

Men du spør også om du kan være gravid selv om du ikke har hatt sex på lenge. Hvis du har hatt ubeskyttet sex er det alltid en mulighet for å bli gravid. Du sier ikke noe om hvor lenge siden det er. Jeg vil derfor anbefale deg å ta en graviditetstest dersom du ikke får mensen snart. Du kan gjerne gå på Helsestasjon for ungdom for å ta graviditetstest - det er gratis. 


Med vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen har ikke kommet til tiden

Menstruasjonskalender (foto: ung.no)

Du kan irritere deg over at mensen kommer, men når den ikke kommer som den skal, kan du bli bekymret. Det kan være ulike grunner til at mensen ikke kommer til tiden.

Les mer

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse