Hopp til hovedinnholdet

Er redd for å dusje med de andre.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har akkuratt begynt på VGs. Og det er en ting jeg har gruet meg til lenge. Gym. Å dusje sammens med de andre guttene er noe jeg har gruet meg veldig lenge til og vært nervøs. Grunnen er at jeg har liten tiss når den er i slapp tilstand. Jeg veit ikke hvorfor og det plager meg veldig. Jeg er redd folk skal snakke om det etter jeg har vist meg naken i dusjen. Jeg går ikke på noen sport og spiser ikke særlig mye. Jeg tenker ofte. Jeg har lest at om man er stresset så kan det ta lengre tid på at penis skal vokse, og om man spiser mye og trener så vokser den fortere. Er det riktig? På ungdomsskolen klarte jeg å skjule det ved å ikke dusje hver gang eller forte meg inn i dusjen mens de andre guttene drev og pratet og brukte lang tid. Jeg er veldig redd, har du noen tips? Tips på hvordan få større penis? Jeg er så redd

Besvart 25.08.2019 12:00
 

Svar
Hei gutt 15 år. 

Jeg forstår at du er redd for å dusje med de andre guttene. Men hvordan penisen ser ut i slapp tilstand, sier ikke noe om hvordan den er i stiv tilstand. Se artikkelen om penis og penisstørrelse.

Kan du bruke samme teknikk på dusjing som du gjorde på ungdomsskolen? Du kan også ta håndkleet og henge det ved dusjen hvis det er mulig. Du kan tørke deg i dusjen og stå med ryggen til. Ta håndkleet foran deg når du går til plassen din og sitt mens du kler på deg. 

Det er ikke noen måte en kan få penisen større. Det er ingen muskler i den så den kan ikke trenes. 

Det som har noe å si for pubertets-utviklingen og vekst generelt, er at man får i seg i nok mat og at en sover nok. Det er når en sover at både veksthormonene og pubertets-hormonene lages i kroppen og strømmer ut i blodbanen. etterhvert vil hormonproduksjonen også foregå på dagtid.

I og med at du ikke spiser så mye, så har du her mulighet til å gjøre noe. Sikre deg at du spiser nok mat og sunn mat. Dette sammen med nok søvn, vil deg den optimale utviklings-grunnlaget.

Det skal svært mye stress og store påkjenninger til for å hindre pubertets-utviklingen.

 

Du kan snakke med helsesykepleier på skolen om dette. Hvis det er vanskelig å forklarer kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her. 

Dere kan også sammen se på vekstkurven din fra du ble født og til nå. Da vil du se at det er vanlig med en vekst-spurt, og det kan være at du straks er på full fart inn i denne. 

Vær stolt av den du er! Gå med rett rygg og et fast blikk. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt! 

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse