Hopp til hovedinnholdet

Mensen er 4 dager sen og jeg er bekymret for å være gravid.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg trur jeg har irritabel tarm, men jeg skulle også fått mensen for 4dager siden og jeg er også redd for om jeg er gravid men det går jo ikke siden jeg har ikke hatt sex, men jeg har blitt fingret med det er svert liten sjansj på at jeg er gravid men siden jeg overtenker så trur jeg at jeg er det men jeg leste på en nettside at vis jeg stresser så blir både mensen borte og at vis jeg har irritabel tarm så blir det bare værre men jeg føler magen min bare eser ut når jeg spiser og jeg kan se det også og jeg får litt mensen smerter også jeg har liksom vondt i nesten hele magen men mest nederst og jeg blir så ubehagelig og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre???? Og jeg har vært på legen to ganger nå og tatt masse prøver og det viste seg at jeg hadde jernmangel men det hjalp ikke noe og gå på jerntabletter og nå har jeg vært på sykehuset og jeg skal det igjen til oktober og ta rønkenbilde så jeg håper dem ser noe men jeg håper ikke dem ser en baby så jeg bare stresser mye jeg har bare så vondt

Besvart 27.08.2019 07:02
 

Svar
Hei jente 15 år

Først, du trenger ikke å bekymre deg for å være gravid når du ikke har hatt ubeskyttet sex. For å bli gravid må det komme sæd i skjeden din. Det er helt riktig som du selv skriver at dersom du først har begynt å bekymre seg for å være gravid kan mensen utebli. 

Det er helt normalt at mensen kan være litt uregelmessig i din alder uten at det er noe galt. Det er mange ting som påvirker menssyklus, som blant annet stress, hard trening, endring i kosthold for å nevne noe.

Det er bra å lese at du blir godt oppfulgt i forhold mageproblemene dine. Irritabel tarm er for mange veldig plagsomt før de kommer igang med kostholdsendringer. Jeg skjønner at det er slitsomt å være i utredningsprosessen, men legene kommer sikkert til å kunne gi den en god forklaring på problemene når de er ferdig med utredningen.

Jeg vil anbefale deg å tenke minst mulig på at mensen er sen så er kommer den nok før eller siden. Dersom den ikke har kommet iløpet av 6 mnd bør du oppsøke lege på nytt og få en nærmere undersøkelse. 

Lykke til videre:)

Med vennlig hilsen helsesykepleier/ jordmor, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Mensen har ikke kommet til tiden

Menstruasjonskalender (foto: ung.no)

Du kan irritere deg over at mensen kommer, men når den ikke kommer som den skal, kan du bli bekymret. Det kan være ulike grunner til at mensen ikke kommer til tiden.

Les mer

Menstruasjonssmerter

Jente holder seg for magen (colourbox.com)

Smertefull menstruasjon er ganske vanlig i tiden etter puberteten. Noen kjenner kun svake smerter i mage eller rygg rett før- eller samtidig med at mensen starter, mens andre er helt satt ut av sterke smerter, kvalme, oppblåsthet og slitenhet i flere dager.

Les mer

Irritabel tarm

Irritabel tarm (colourbox.com)

Irritabel tarm kjennetegnes av fordøyelsesplager som oppblåsthet, løs eller treg mage.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse