Hopp til hovedinnholdet

Hvordan jeg kan få en flatere og mindre mage?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er den tjukkeste i klassen og jeg synes det er llaut og feks bade. Kan dere gi meg noen tips om hvordan jeg kan få en flatere og mindre mage

Besvart 27.08.2019 08:53
 

Svar
Hei Gutt, 13 år!

Vi i ung.no setter dessverre ikke opp matplaner eller treningsprogram, men jeg skal prøve å svare deg mer generelt på det du lurer på. 

For å få slankere mage er det lurt å holde seg aktiv og spise sunt og variert. Man kan allikevel ikke forbrenne fett akkurat der man vil. Når du trener er det nemlig slik at kroppen bruker av energilageret på hele kroppen.

Se deg derfor om etter idretter eller aktiviteter der du kan ha det fint og trives med, så vil resultatene komme av seg selv med en aktiv livsstil og et sunt kosthold. 

Det er helt normalt å ha litt fett på magen. Prøv å vær fornøyd med den kroppen du har, så skal du se at trening og sunne matvaner kan føre til masse positivt!

Nå vet ikke jeg om du trenger å gå ned i vekt, og for å få en faglig vurdering på det kan du snakke med helsesykepleier eller fastlegen din. Det er gratis å gå til fastlegen når du er under 16 år. Kanskje har du foreldre som er ok å snakke med om dette, slik at de kan støtte deg.   

Å gå ned i vekt er ikke noe man skal gjøre uten hjelp når man er såpass ung som du er. Da trenger man tett veiledning så man er sikker på at det gjøres på en sunn og trygg måte. 

Jeg legger ved noen artikler jeg håper du leser, her finner du mange gode tips til trening og kosthold!
Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Fysisk aktivitet i hverdagen - viktig og sunt

Studenter går opp trapp (Colourbox.com)

Helst bør du være aktiv minst en time hver dag. All aktivitet er bedre enn ingen aktivitet!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse