Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å tørke seg i rumpen mot tissen når man har bæsjet?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei :) jeg bare lurer på noe er det farlig å tørke seg på rumpa når man har bæsjet og mot tissen. Har lest at man kan få infeksjoner og blir litt redd Håper dere kan svare

Besvart 29.08.2019 07:05
 

Svar
Hei jente 15 år

Det er helt riktig det du har lest angående infeksjoner, men jeg vil ikke si at det er farlig.Du trenger ikke å bli redd om du har tørket deg på den måten frem til nå, men jeg vil anbefale deg å endre det.

Når jenter har hatt avføring er det viktig å tørke seg fremfra og bakover. Dette fordi det er kort avstand mellom anus (rumpehullet) og skjeden til jenter. Dersom du tørker fremover kan du føre avføring frem mot skjeden og da opp mot urinrøret. Noe som kan føre til urinveisinfeksjon. 

Jeg håper svaret mitt var til hjelp for deg. Lykke til videre.

 

Med vennlig hilsen helsesykepleier/ jordmor, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse