Hopp til hovedinnholdet

Stresset varer flere timer etter skolen - hvordan skal jeg håndtere dette?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 14 år gammel gutt som har begynt i 9. For ikke så lenge siden. Det betyr at det er mye mer press for jeg å få gode karakterer. Jeg vet ikke hva det er, men når jeg vet det er veldig nødvendig for meg å jobbe bra i timene (eller på hjemme lekser for den saks skyld), så er føles det som jeg drukner med stress. Så mye at det blir praksis-talt umulig for meg å konsentere og/eller prestere bra nokk i timene. Det begynte i slutten av 8. når vi hadde tentamene. Sekundet jeg kom meg ut av klasserommet vi hadde tentamen i kjente jeg at jeg plutselig kunne konsentrere jeg igjen, men når varer stresset mye lengre, flere timer eller skolen. Jeg er veldig usikker på hvordan jeg skal håndtere dette

Besvart 29.08.2019 19:09
 

Svar
Hei!

Jeg synes du skal gå til din kontaktlærer med dette. Du kan også gå til rådgiveren/sosiallæreren ved skolen (noen skoler har miljøarbeidere også). Synes du det er vanskelig alene, kan du be dine voksne om å gjøre det for deg.

Forklar problemet ditt. Du kan godt vise dem spørsmålet du har stilt her, for du forklarer så godt. Så kan de voksne på skolen lage en plan sammen med deg for hvordan du skal takle stresset. Det er veldig viktig at du får hjelp, slik at du holder ut skolen.

Dagens unge har stort press på seg med å få gode karakterer. Det kan være lurt å bruke rådgiveren til å finne ut litt om utdanningen du har lyst på etter ungdomsskolen. Da kan du også finne ut hva du faktisk trenger av karakterer og hvilke fag du kan konsentrere deg om. Dette kan lette på presset du føler. Du har rett på slik hjelp.

Lykke til!

Vennlig hilsen lærer/rådgiver, ungdomsskole, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer

Du har rett på tilpasset opplæring

Skoleskilt (colourbox.com)

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser på? Eller kanskje du er blant dem som føler at du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra, for du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse