Hopp til hovedinnholdet

Lillebror hadde en rar reaksjon i tissen da vi holdt på å vaske klær.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Er litt urolig for lillebror Hei Jeg har en lillebror på nesten 3 år (ikke samme mor) den siste tiden syns jeg han har endret seg. Det begynte for en uke siden da vi var hos mormoren hans. Mens vi var der håndvasket stemor (moren hans) den nye vindjakken hans i vasken på badet mens han så på. Når hun vasket så este foret inni den opp i masse rare fasonger og når han så det så skvatt han veldig, og så fikk han ståtiss og noen rare sammentrekninger i tissen, jeg så det fordi han var uten bukser fordi det var varmt. Når vi spurte om han var redd så sa han "ble redd i tissemannen" og han klagde og på at det bråkte. Syns det var en rar reaksjon og lurer på om det var normalt eller om vi gjorde noe galt? Etterpå har han vært veldig opptatt av dette, at han ble redd i tissemannen og av jakkefor, han kan gå og dra i jakker i gangen og se på foret i dem og serlig i hans. Kan de reagere dersom han snakker om / gjør noe sånt i barnehagen?

Besvart 02.09.2019 14:00
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du syntes dette var litt rar reaksjon. Det er likevel sånn at gutter fra de er nyfødte kan få ståtiss, og det har ikke noe med "sex" å gjøre.

Det er kroppen som reagerer slik helt uten forvarsel, og det kan man ikke gjøre noe med. Det psykiske, for eksempel redsel, latter, gråt, alle typer følelser kan uttrykkes gjennom kroppen. Det er tydelig at han kan føle noe når han ser på /tar på jakka si. Jeg ville ikke tenkt at det var noe seksuelt ved det.

Jeg foreslår at dere snakker med de i barnehagen om denne reaksjonen, de kan mye om barn og har nok sett mange ulike liknende reaksjoner der. Da vet de også at dere syntes dette var rart. Men det meste med kropp og små barn er helt naturlig.

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse