Hopp til hovedinnholdet

Røyking av papir

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Røyke papir? Jeg og noen venner av meg har prøvd og ta vanlig papir og røyke det. Vi bruker hjemme lagde filtere så vi ikke skal få brennende partikkler ned i lungene. Og jeg har lest andre "tilfeller" her. Så det jeg lurer på er om det er noe farligere og røyke papir, om det skaper noen veldig giftige gasser eller noe. Vi har røyka flere ganger, men har ikke mærka noe hosting eller bivirkninger.

Besvart 04.09.2019 16:25
 

Svar
Hei

Ja, det kan være helsefarlig å røyke vanlig papir.

Det å trekke røyk, fra papir eller noe annet, ned i lungene vil irritere og kan skade nese, hals og lunger. Når man tenner på ting, blir det laget giftige gasser som det ikke er bra å puste inn.

Når det gjelder dette med bivirkninger som hosting osv, er dette individuelt og kan fortsatt være skadelig selv om kroppen ikke gir "signaler" som hosting osv.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du bør vite om røyking

Røykpakke og lighter ved siden av askebeger (foto: ung.no)

Sigaretter er det farligste produktet som selges og tar livet av mer enn halvparten av dem som bruker det. Det er heldigvis veldig få norske ungdommer som begynner å røyke og mange voksne har klart å slutte. Likevel dør fortsatt rundt 6000 nordmenn av røyking hvert år.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse