Hopp til hovedinnholdet

Kvise nær vagina. Den sprakk obg blod rant ut. Hva er det ?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 som har fått en rød type kvise veldig nære vaginaen. Trodde først den var en vanlig kvise, men etter en stund så ble den bare større, når jeg skulle prøve å se hva som skjedde, poppet den og blod rant ut. Den svir. Jeg er redd og vet ikke hva det er...

Besvart 02.09.2019 10:26
 

Svar
Hei

Det høres ut som om det er herpes. Det er et virus som 80% av befolkningen er smittet med. Det er to typer av viruset som mennesker kan bli smittet av. Det er ubehagelig og kan svi før du får utbrudd med væskefylte blærer. 

Det er umulig for meg å si noe sikkert uten å snakke med deg. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesykepleier på skolen du går eller helsestasjon for ungdom. De kan gi deg et sikrere svar da de har mulighet til å stille deg spørsmål. 

Ta og en titt på artiklene jeg har legt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kviser

Kviser (colourbox.com)

Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem? Her får du svarene.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse