Hopp til hovedinnholdet

Jeg er sår i rumpen, hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er veldig sår mer rumpen, så når jeg bæsjer og skal tørke meg er det veldig vondt. Hva skal jeg gjøre? Og en annen ting er at jeg klør litt nedentil av og til. Også når jeg tørker meg så er det nesten som litt flass som kommer av, som er små hvite klumper.

Besvart 06.09.2019 22:50
 

Svar
Hei jente 14 år
 
Hvis du er sår i rumpen bør du kjøpe salve på apoteket, slik at du unngår svie og smerte. Spør hva de anbefaler.
 
Du sier ikke noe om hvorfor du er sår, og om du kanskje har diaré? Hvis du har det, bør du skrive ned hva du spiser for å finne ut hva du ikke tåler. Du kan også ta kontakt med fastlegen for hjelp til din diaré.
 
Kløe i underlivet kan være mange årsaker til, noen ganger kan det være sopp  (noe som er ganske vanlig og helt ufarlig).
 
Hvis du bruker truser av syntetiske stoffer kan det være at det blir lite luft til underlivet og miljøet der blir fuktig, som igjen kan gi sopp. Det er fint å bruke bomullstruser som puster mer. Bruk gjerne bukser som ikke strammer. Når du legger deg, ta av deg undertøyet og luft ditt underliv under dyna.
 
Her kan du lese mer om jenteplager, som er en artikkel av ung.no.
 
Hvis dette fortsetter å plage deg bør du snakke med helsesykepleier på skolen din eller helsestasjon for ungdom. Hun har erfaring å snakke med ungdom og kan gi deg mer informasjon.
 
Lykke til!

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse