Hopp til hovedinnholdet

Jag har aldri fingra før, vil jeg klare å få inn en penis?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en 15 år gammel jente som aldri har fingret, jeg syntes det er ubehagelig og ha ting/fingre i tussen jeg synses det er ubehagelig men blir fort kåt av å drive rundt og utenpå. Jeg har prøvd mange ganger men bare greid å få in en finger to ganger men ikke langt og det føltes ikke godt. Og jeg holder på med en fyr og er veldig keen på å pule med han og det er han også men jeg vet ikke om jeg får den inn siden jeg aldri har fingret før. Noen ider.

Besvart 16.09.2019 23:07
 

Svar
Hei jente 15!

Det er ikke så uvanlig at en kan kjenne seg usikker før en skal ha sex med noen. En kan lure på om en ser bra nok ut, om en gjør en god nok jobb for den andre og om det kommer til å bli vondt eller rart. 

Mange har prestasjonsangst når en starter å ha sex og samleier. Det gjør at en spenner seg og ikke klarer å nyte det som skjer. Og da kan det bli vanskelig å få inn en penis i skjeden. 

For at det skal bli en god opplevelse for deg, er det fint om du bruker litt mer tid på å bli kjent med kroppen din enn det du har gjort til nå. Tenk over hva du fantaserer om og hva du har lyst til å oppleve med en annen. Test ut hvordan du liker å ta på deg selv og på hvilken måte. Det er fint å eksperimentere med både fingring i skjeden og stimulering av klitoris. Alt du lærer deg om kroppen din, gir deg bedre selvtillit og lar kroppen din bli mer klar til samleier når den tid kommer.

Les gjerne vedlagte artikler for mer informasjon og tips. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse