Hopp til hovedinnholdet

Hvordan tar jeg pause fra livet?

Annet 17 år
 

Spørsmål

Hei Hvordan tar jeg pause fra livet?

Besvart 17.09.2019 18:53
 

Svar
Hei kjære deg!

Jeg forstår at du strever og at du har det vondt. Livet er krevende noen ganger og man bli både trøtt og lei. Slik er det for alle så du er ikke alene.

Slik jeg forstår det du skriver så lurer du på hvordan du kan få litt fred fra det som plager deg på innsiden. Jeg vet jo ikke om det er det du mener men jeg tolker deg slik.

Har du noen steder du forbinder med fred og ro? Noen steder hvor du får være alene og tanker og følelser blir borte for en stund? Mange har et slikt sted. Det kan være i skogen, på en benk et sted, ved sjøen, på rommet sitt, gjennom å tegne, skrive eller andre steder.

Det er ikke alle som har et slikt sted men det går likevel an å lage seg et slikt sted i tankene sine. Det er en øvelse som kalles "trygt sted" og det er et sted du kan se for deg skal være akkurat slik du ønsker at det skal være. og som gir deg en positiv opplevelse. Der kan du flytte tankene over når du får det vanskelig.

Det kan nok være litt vanskelig i starten men etter hvert så er det mange som får nytte av en slik tankeoppgave.

Jeg vil også oppfordre deg til å oppsøke hjelp for det som er vanskelig. Du kan snakke med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom.

Jeg legger også ved noen artikler til deg som kan være til hjelp.

Ønsker deg alt godt. Pass på deg selv.

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør.

Bekymret gurr (colourbox.com)

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Stressa? Appen SMART kan hjelpe deg

Stressa jente med skolearbeid

Du kan oppleve stort stress hvis du utsettes for en krise eller katastrofe, eller du kan kjenne økt stress om du har mye arbeidspress og oppgaver du skulle ha gjort. På SMART-appen finner du tips, råd og øvelser for å takle stress.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Gutt tenker (colourbox.com)

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse