Hopp til hovedinnholdet

Jeg har sterk urinlukt fra underlivet og hyppig vannlating, er det farlig?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Har i lang tid opplevd en sterk urinlukt fra underlivet. Nesten hver gang jeg trener «tisser» jeg litt i trusa også. Er dette noe farlig? Det lukter veldig sterk urin, selvom jeg ikke har tisset på meg heller. Må også ofte tisse, men det kommer nesten ingenting ut. Hilse jente 15

Besvart 12.10.2019 20:43
 

Svar
Hei jente 15 år.

Jeg kan ikke med sikkerhet si hva som er årsaken til at du opplever sterk urinlukt fra underlivet, har hyppig vannlatning og at du tisser på deg når du trener, det kan bare en lege ved å undersøke deg. 

Men det kan tyde på at du har en urinvegsinfeksjon, derfor vil jeg anbefale deg å ta en urinprøve og oppsøke fastlegen din for en undersøkelse. Hvis det er en infeksjon vil du trenge medisiner for å bli kvitt plagene dine. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivsplager
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivsplager