Hopp til hovedinnholdet

Brystvortene mine er innovervendte og delte, bør jeg få det sjekket?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Brystvortene mine er på en måte innovervendt. Men de er også delt, slik at jeg ikke har en hel brystvorte, på en måte.. Jeg bare lurer på om det er et kjent fenomen eller om det er noe jeg burde fått sjekket, og om de kommer til å bli «vanlige». De har vært sånn så lenge jeg kan huske.

Besvart 12.10.2019 22:15
 

Svar
Hei jente 17 år.

Det er ulik fasong på puppene og ulik størrelse. Noen har store brystknopper, andre helt flate knopper. Dette er helt normalt og pupper er like forskjellige som andre ting på kroppen. Og det er ikke unormalt å ha innovervendte brystvorter.

Brystene dine er en helt normal variant og ikke noe som trenger å bli undersøkt eller gjøres noe med. Du er perfekt som den du er.

Samtidig er det også slik at brystvorter endrer seg i løpet av livet, f.eks. i forbindelse med graviditet og amming. 

Arv er den viktigste faktoren som bestemmer hvordan brystene skal se ut hos deg. Det er ikke bare fra mor man får disse genene, så man trenger ikke å få bryster i samme størrelse og utseende som moren din har.

Det er mange som bruker mye tid i speilet for å se etter alt som er rart og annerledes hos seg selv. Ofte har man ikke andre å sammenligne med enn kvinner i magasiner som ofte har blitt redigert og som ikke ser så perfekte ut i virkeligheten. Det beste er å godta at man er som man er og heller fokusere vekk fra forskjellen og heller se på det man trives med hos seg selv.

Det kan være lurt å snakke med noen om du har mange plagsomme tanker om kropp og utseende. Da kan helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom, være en du kan snakke med. Sammen kan dere finne ut hva du kan gjøre for gi tanker om kropp og utseende mindre tid og oppmerksomhet. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er puppene mine normale?

Ulike pupper (colourbox.com)

Alle jenter får pupper. Noen får store, noen middels, andre får små.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse