Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Klør litt på pungen, -kan det være kjønnssykdom?

 

Spørsmål
Hei jeg er en gutt på 14 år.. Jeg er ikke ferdi med puberteten enda og min penis er ikke no spessielt stor enda men den har vokst en del i d siste.. jeg har heller ikke no vondt på penis eller pungen men jeg klør litt på pungen innimellom sånn at jeg må klø meg litt.. var egentlig værre før.. Men er det da fare for at kan være kjønnsykdom? Jeg har også hudfargede prikker langs baksiden av penisen og litt nede på pungen, trur d er talgkjertler?

Jeg har også hatt problemer med at penisen min har blitt mye stiv... det var også værre før.. da var den stiv en eller ofte flere ganger om dagen uten at jeg hadde tenkt på no opphissende spesielt som jeg merker.. men jeg har også ofte "morra brød" men d veit jeg alt om så det er ikke til noen spesiel bekymring

Hilsen 14
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Det er ganske vanlig at gutter kan klø litt på pungen. Det er et følsomt område og det skal ikke så mye til for at det begynner å klø. Dessuten er det et område med mye svettekjertler og svette som blir liggende på huden, har lett for å gi litt kløe. En dusj om morgenen og etter trening kan jo være lurt. De hudfargede prikkene du beskriver, tror jeg også er talgkjertler og er et vanlig fenomen. I puberteten, som du er midt i, kommer det bølger med mannlige kjønnshormoner, testosteron, og da kan det gjøre at penis plutselig og uten noen spesiell annen grunn blir stiv. De fleste gutter opplever dette, og kan syns det er litt flaut, men som du har erfart, roer det seg litt og blir litt mer kontrollerbart etterhvert som hormonbølgene avtar. Penis blir jo også stiv flere ganger om natta mens du sover, og det har heller ikke nødvendigvis noen sammenheng med hva du drømmer, men er mer at kroppen "øver" seg, slik at systemet er klart når det gjelds.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om sorg?

Hva vil det si å kondolere?