Hopp til hovedinnholdet

Vokser man ikke mer i høyden etter at man har fått mensen?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg bare lurte på en ting, vokser man ikke mer i høyden etter at man har fått mensen?, det er mange som sier det! Men jeg vet ikke hva jeg skal tro og venninna min har ikke mensen og hun har vokst fra meg, og jeg har alltid vært lenger enn hun...Det er en ting til jeg også lurer på, jeg skal snart ut å reise, snart bare 3 dager til, og jeg lurte på når jeg skal bade å sånt, hva skal jeg bruke for at jeg ikke blør i gjennom da osv? Jeg liker veldig god denne nettsiden, jeg får svar på mange ting jeg lurer på! Håper jeg får svart litt kjapt siden jeg skal snart ut å reise! :)

 

Svar
Hei

De fleste jenter vokser mer i høyden etter at de har fått mensen.  I gjennomsnitt vokser jenter 8-10 cm i lengden etter at de har fått mensen, men siden det er gjennomsnittstall, betyr det at det kan variere mye fra jente til jente. 

 

Når du skal bade når du har mensen, så må du bruke tampong.  Det kommer an på hvor mye du blør, hvilken type du skal bruke.  Hvis du ikke har brukt tamponger før, så vil jeg anbefale deg å bruke en av de to minste typene i starten.  Det kan jo være lurt å prøve det litt før du går i vannet.  Pass på å dytte tampongen langt nok inn, eller så vil du kjenne den hele tiden.  (vanligste nybegynnerfeil).  Les bruksanvisningen som ligger i tampongpakken.  Bytt tampongen etter badet til en ny eller til bind. 

 

God tur. 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet