Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg ønsker å gå ned 4-5 kg og holder meg innenfor 1200-1300 kcal.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er 163 høy og veier ca 57 kg. Jeg ønsker å gå ned 4-5 kg. I den forbindelse spiser jeg variert, og forsøker å holde meg innenfor 1200-1300 kalorier om dagen. Jeg har ikke spiseforstyrrelser eller andre medisinske problemer (bortsett fra angst, men det er vel irrelevant). Trener ikke, men er i noe naturlig bevegelse. Høres denne planen bra, trygg og velfungerende ut?

Besvart 11.11.2017 21:10
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Først vil jeg si at du ligger helt innenfor normalområdet ut ifra din alder, høyde og vekt. Å spise 1200-1300 kcal om dagen er altfor lite, og vil føre til at kroppen senker forbrenningen pga energiunderskudd. Kroppen prøver å bruke minst mulig unødig krefter når den får liten tilgang på energi og næringsstoffer.

En jente på din alder bør normalt sett ha et energiinntak på rundt 2000 - 2200 kalorier om dagen. Det er også ganske anstrengende å hele tiden skulle ha oversikt over hvor mye en spiser. Forsøk heller å slappe litt av, slutt å telle kalorier og velg heller en balansert livsstil som du føler deg vel med.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Smiler

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

Gode vaner for en sunn hverdag

Løper i sand (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Kom i gang med treningen!

Joggesko (colourbox.com)

"Jeg har ikke penger, jeg har ikke utstyret, jeg har ikke tid?" Kjenner du deg igjen? Det finnes mange årsaker til å utsette treningen.

Les mer

Hva er kalorier og hva brukes det til?

Hva er kalorier? (colourbox.com)

De fleste vet at kalorier finnes i mat og er noe kroppen bruker når man er i bevegelse. Men hva betyr det egentlig?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold