Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg spiser bare 700-800 kcal om dagen, er dette farlig for meg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er ei jente på 15 år (169 cm høy og veier 55 kg) Jeg spiser bare 700-800 kcal om dagen, er dette farlig for meg? Jeg trener 6 ganger i uka.

Besvart 16.11.2017 13:56
 

Svar
Hei

Takk for ditt spørsmål til ung.no.

Å spise mellom 700 og 800 kcal i løpet av en dag er alt for lite for deg. Du har en vekt som er helt normal i forhold til høyden din, og det er viktig at du ikke går ned i vekt. Ut ifra opplysningene du oppgir har du et daglig kaloribehov på mellom 2400-2500 kcal. Ved å spise så lite som du gjør kan kroppen din skru ned forbrenningen pga energiunderskudd for å spare på de næringsstoffene den har. Dette er ikke bra.

Kroppen din er i utvikling, og det er viktig at du har et tilstrekkelig inntak av næringsstoffer for at kroppen din skal fungere optimalt. Når du i tillegg trener så mye som du oppgir, er det viktig å fylle på med energi for å klare å gjennomføre treningen på best mulig måte, og for å få utbytte av treningen. Jeg legger ved en artikkel der du kan lese mer om hva du bør spise før og etter trening.

Jeg synes du bør forsøke å ikke fokusere så mye på kalorier. Tenk heller på at du skal ha en frisk og sunn kropp, og at du spiser regelmessige måltider som består av variert mat som vil gi deg tilstrekkelig med energi og næringsstoffer.

Hilsen ernæringsrådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er kalorier og hva brukes det til?

Hva er kalorier? (colourbox.com)

De fleste vet at kalorier finnes i mat og er noe kroppen bruker når man er i bevegelse. Men hva betyr det egentlig?

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Og hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer

Tips til å spise riktig

Venner som spiser sammen (colourbox.com)

Med forskjellige råd i media kan der være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse