Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvorfor går jeg ned i vekt?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg trener styrke 3-4 ganger i uken og har gått ned 3-4kg. Målet mitt er og gå opp i vekt og jeg lurer på hvorfor jeg går ned? Er dette fordi fett veier mer enn muskler sånn at jeg har blitt sterkere fordi jeg har har gjort fett om til muskler? Håper på ett svar og tips til og gå opp i vekt, men samtidig bygge muskler. Jeg er forresten 1.85 høy og veier nå 68kg. Jeg har trent styrke i ca 2 måneder.

Besvart 10.12.2017 10:29
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så flott at du har kommet i gang med trening! Når man øker sitt aktivitetsnivå, øker kroppens forbrenning, og dette fører ofte til vektnedgang. Så selv om du helt sikkert har fått mer muskelmasse, har du nok også gått litt ned i fettmengde, og dermed fått lavere kroppsvekt. For øvrig veier muskler mer enn fett.

Hvis du ønsker å ikke gå ned i vekt, men heller gå opp i vekt, må du ligge i kalorioverskudd, altså få i deg mer energi enn det du bruker. Når du trener styrke, øker muskelmassen, og det igjen øker kroppens hvileforbrenning. Hvis du fortsetter å trene styrke, vil du ha gode muligheter til å bygge muskler samtidig som du går opp i vekt.  Jeg legger ved et par artikler om det å gå opp i vekt og kalorier, samt en om styrketrening.

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjøre?

Opp i vekt

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

Les mer

Hva er kalorier og hva brukes det til?

Hva er kalorier? (colourbox.com)

De fleste vet at kalorier finnes i mat og er noe kroppen bruker når man er i bevegelse. Men hva betyr det egentlig?

Les mer

Det du trenger å vite om styrketrening

trener styrke (www.colourbox.com)

Styrketrening for større muskler, for å gå ned i vekt, for å bedre helsa eller for å bli sterkere? Her får du tipsene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tykk & tynn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tykk & tynn