Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg er redd jeg har en spiseforstyrrelse. Hva er passe å spise for en på min alder når jeg i tillegg trener. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er redd for at jeg har en spiseforstyrrelse eller noe sånt jeg veger 47kg jeg er 162cm og spiser på en dag 500-800kalorier er det mye, passe eller lite og trener turn hver dag er ofte utslitt tenker mye på kalorier og dropper ofte på pusse tenna pga kalorier i tannkrem

Besvart 06.01.2018 21:28
 

Svar
Hei jente 13 år.

Jeg blir veldig bekymret for deg og vil at du skal snakke med en voksen. Du spiser altfor lite til at kroppen din skal få nok næring til sine naturlige prosesser og til at den skal utvikle seg. I tillegg er det viktig at du vet at en som trener skal ha mer næring enn en ungdom som ikke trener. 

Jeg anbefaler deg å stoppe med treningen frem til du får på plass regelmessige måltider. I denne artikkelen om hvor mye mat og kalorier du trenger, kan du lese om hva kroppen din trenger. Ungdom som trener skal ha mer mat enn ungdommer som ikke trener. Jeg legger derfor også ved en artikkel om spis smart fra sunnidrett.no.

Du spør om du kan ha en spiseforstyrrelse. Vi i ung.no kan ikke gi diagnoser. Jeg tenker at du er inne i en veldig farlig trend som du umiddelbart må ha hjelp til å komme ut av. Om du synes det er vanskelig å snakke med en voksen, kan du vise foreldrene dine eller helsesøster dette innlegget. 

Jeg legger ved noen artikler som kan være fine å lese.

Vennlig hilsen familieterapeut/sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er kalorier og hva brukes det til?

Hva er kalorier? (colourbox.com)

De fleste vet at kalorier finnes i mat og er noe kroppen bruker når man er i bevegelse. Men hva betyr det egentlig?

Les mer

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Jente ved toalett ser på vekt (www.colourbox.com)

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. Lurer du på om du er i ferd med å utvikle en spiseforstyrrelse, kan du få noen svar som er til hjelp i denne artikkelen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett. Her kan du lese litt om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser