Hopp til hovedinnholdet

Skal man ta sprøyter i 8. og 9. klasse?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei . Jeg er en jente som akkurat har begynt i 8.klasse. Jeg er utrolig redd for sprøyter, og jeg vet at man tar en i 10.klasse, men jeg lurer på om man skal andre sprøyter i 8 eller 9 klasse?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hei  Hvis du har tatt alle de vaksinene du skal ha så langt, er det ingen vaksiner du skal ta i 8. eller 9.klasse. (Hvis du ikke skal ut å reise på en tur utenfor vestauropa/USA, da) Prat litt med helsesøster om at du er litt redd for sprøyter.  Det er mulig å gjøre noe med denne redselen.  Det er også lurt å ta tak i det, så tanken på sprøyter ikke plager deg unødvendig om du skulle måtte gå til lege e.l. 


Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

HPV virus.

Vaksine i armen (icolourbox.com)

HPV-virus smitter ved sex. Du kan få vaksine og beskytte deg mot de HPV-virusene som kan føre til kreftutvikling. Gutter og jenter får vaksine i 7. klasse. Er du eldre, kan du få vaksine hos fastlege eller på helsestasjon for ungdom.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser