Hopp til hovedinnholdet

Hun har en om kul i armen etter HPV-vaksine.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg tok HPV-vaksine nr 2 tirsdag 7. mars. Fredagen samme uke begynte jeg å få en kul ved stikkstedet, som blir større for hver dag. I skrivende stund er kulen unødvendig stor etter min mening. Den er ikke spesielt øm, jeg måler ikke feber og har heller ingen andre symptomer. Er dette normalt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (20)

Den kulen du har fått er en kjent bivirkning ved denne vaksinen. Det er mest sannsynlig blitt en liten blødning (det samme som et blåmerke) i muskelen der vaksinen ble satt. Så lenge du ikke har feber og det ikke gjør vondt, tenker jeg at det ikke er grunn til bekymring. Dette vil gå over etter hvert, men det kan gå flere dager/noen uker.

Det er viktig å melde fra om bivirkninger man får etter vaksiner. Derfor er det fint om du kan gi beskjed til det stedet du vaksinerte deg, slik at de kan melde fra om dette videre.

God bedring:)

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

HPV virus.

Vaksine i armen (icolourbox.com)

HPV-virus smitter ved sex. Du kan få vaksine og beskytte deg mot de HPV-virusene som kan føre til kreftutvikling. Gutter og jenter får vaksine i 7. klasse. Er du eldre, kan du få vaksine hos fastlege eller på helsestasjon for ungdom.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse