Hopp til hovedinnholdet

Er det for seint å ta 3. dose med HPV vaksine?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har tatt de første to dosene av HPV-vaksinen. Problemet er at jeg glemte å ta den tredje dosen når jeg skulle. Dose 1 ble tatt 8.4.15 og dose 2 7.9.15. Er det for sent å ta dose 3 nå? Hva kan jeg gjøre?

 

Svar
Hei hei jente 20 år.

Takk for ditt spørsmål til Ung.no.

Nei, det er ikke for seint å ta 3 dose med HPV vaksine. De intervallene som er anbefalt er minimumsintervaller og alle doser teller. Derfor anbefaler jeg deg å få tatt din 3. dose når neste anledning byr seg for deg.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

HPV virus.

Vaksine i armen (icolourbox.com)

HPV-virus smitter ved sex. Du kan få vaksine og beskytte deg mot de HPV-virusene som kan føre til kreftutvikling. Gutter og jenter får vaksine i 7. klasse. Er du eldre, kan du få vaksine hos fastlege eller på helsestasjon for ungdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse