Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ha regulering. Hvorfor må mamma være enig i det?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 Jeg lurer på og mener at man burde bestemme selv om man skal ha plate eller regulering. Jeg trenger det ikke men har veldig veldig lyst på plate og regulering. Mamma synes jeg er veldig teit men hvorfor må man trenge det for å få plate eller regulering?

Besvart 20.02.2019 15:00
 

Svar
Hei

Tannregulering er en ganske dyrt. Det er en behandling som krever mye ressurser, både fra reguleringstannlegen og deg.  Man får inntil man er 20 år dekt deler av regningen fra folketrygden. Hvor mye man får dekt avhenger av hvor skjeve tennene og bittet er. Det vil si at jo mer du trenger tannregulering, jo mer får man dekt. Dersom man egentlig ikke trenger tannregulering vil det koste mer.

Overbitt, underbitt, åpent bitt, det at det er for trangt mellom tennene, eller for åpent mellom tennene, for mange eller for få tenner. Det er vanlige årsaker til at man behøver tannregulering. Du er enda ung. Tannstillingen er ikke helt på plass enda. Veldig ofte kan noen tenner korrigere seg av seg selv, andre ganger trenger de litt hjelp.

Jeg synes at du bør snakke med både din mor og far om dette. Tannlegen kan henvise deg til reguleringstannlege, selv om det ikke er behov. På det vi kaller eget ønske. En konsultasjonstime hos reguleringstannlegen koster cirka 1000 kroner. Da får dere svar på alt det dere måtte lure på i forbindelse med tannregulering. Du får vite om du trenger tannregulering, hva det eventuelt vil koste, og hvor lang tid det mulig vil ta. Etter dette er det kanskje lettere å ta en avgjørelse på hva som er rett for deg. Om du ikke behøver regulering, sett fra tannlegen og reguleringstannlegens ståsted, så er det nok også helt unødvendig.

Vennlig hilsen tannlegen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tannhelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tannhelse