Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hei, jeg har siste dagene fått en veldig hoven pung.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har siste dagene fått en veldig hoven pung. det over pungen, bitestikkelen er blitt veldig stor og øm, og tjukk av stor blodårer. Nesten som en klump. Det er myk, men ømt når jeg sitter og går. Det har vart i 4-5 dager, og smertene går litt oppover mot magen. Hva kan dette være. Har ikke feber, eller noe spesielt farget pung. Jo mindre den blir rørt jo bedere blir det, men det er nok at jeg kommer litt borti, så er det vondt over en lengre periode. Hilsen Gutt 17

Besvart 13.01.2018 08:01
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Smerter og hevelse i pungen kan ha mange årsaker, noen ufarlige og noen alvorlige. Mange ganger finner man ingen klar årsak. Testiklene er innvollsorganer, og kan derfor gi svært ubehagelige, verkende og kvalmende smerter. 

Ut fra det du beskrive kan dette være betennelse i bitestikkelen (epididymitt). Symptomer på dette er langsomt innsettende smerter som kan stråle opp i magen, feber, sviende og hyppig vannlating, rask utvikling av hevelse og ømhet i området bak øvre del av testikkelen. Du skriver at du ikke har feber, men det er ikke alltid man har alle symptomene på en tilstand.

Det er ikke vanlig å ha smerter i testiklene, så jeg synes uansett du skal oppsøke fastlege eller legen på helsestasjon for ungdom der du bor. Du bør få undersøkt det snart når du har gått flere dager med plager. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for guttene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for guttene