Hopp til hovedinnholdet

Hvit «nuppe» på siden av tungen. 

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, har hatt en sånn hvit ''nuppe'' på siden av tungen i snart en uke 1 uke nå. Det er litt sånn tender (vondt) der den er visst jeg beveger på tunga. Er dette noe farlig?

Besvart 13.03.2018 15:44
 

Svar
Hei


Du har hatt en hvit «nuppe» på siden av tungen i ca en uke nå. Det er jo litt vanskelig for meg å si sikkert hva dette er, når jeg ikke har sett det selv. 

Men det kan hende det er en liten blemme, eller en liten «skarv», av at du har skrapet av en bitteliten del av tungen (ved et uhell, et bitt e.l.)?

Små blemmer i munnen, ved tannkjøttet eller på tungen, er ikke farlig. Det er ganske vanlig å ha for barn og unge, de kommer av seg selv og forsvinner i løpet av noen få dager/en uke e.l. Men hvis dette ikke forsvinner, og hvis det blir verre eller du føler deg dårlig, bør du oppsøke lege for en sjekk. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Tunge med spørsmålstegn (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på.

Ung.no erstatter ikke lege, helsesøster eller krisehjelp.

Vi kan ikke stille diagnose eller gi behandling, men gir generelle helseråd og veiledning.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår