Hopp til hovedinnholdet

Hun har kviser som klør. Er det normalt å ha strekkmerker på brystet?

14 år
 

Spørsmål

Heihei jente på 14 het og sliter med kviser på bryat og rygg! Klør noen ganger men ikke så! Kan jeg få dette bort! Og en til ting; er det normalt med strekkmerker på bryst?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (14)

De fleste opplever å få kviser, i stor eller liten grad, når de er ungdommer. Dette er helt normalt og for de fleste går det over etter et par år. Det er dessverre en del av puberteten og ungdomstida.

Det finnes en del råd for å redusere kviser. Du kan lese mer om det i artikkelen om kviser.

Strekkmerker er veldig vanlig blant ungdom, og nesten halvparten får dette på kroppen. De fleste synes strekkmerkene er sjenerende og vil skjule de for andre, men det er viktig å huske på at du ikke er den eneste som føler det slik. Det feiler ikke kroppen din noe. Mange føler akkurat det samme. Det er helt normalt og IKKE noe å være flau over!

Strekkmerker er skader i huden, som kommer av at man vokser fort og huden rekker ikke å henge med (blir strukket). Da blir det strekkmerker.

MEN det er noe du kan gjøre med strekkmerker og det kan du lese i artikkelen Strekkmerker.

Les gjerne artiklene jeg legger ved. 

Vær stolt av den kroppen du har!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kviser

Kviser (colourbox.com)

Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem? Her får du svarene.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Strekkmerker

Strekkmerker (colourbox.com)

Strekkmerker er noe mange bekymrer seg over. Visste du at det er veldig vanlig å få strekkmerker i puberteten, og at det beste du kan gjøre med dem er å akseptere dem som de er?

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente viser tommel opp (colourbox.com)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår