Hopp til hovedinnholdet

Mørk farge på tåa

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei, så ca. halve ringefingeren på høyre fot har begynt å få en mørk farge. jeg merket det noen dager siden, også har det bare blitt mørkere og mørkere. det gjør ikke særlig vondt eller noe, men bare lurer på hva det er eller hva det kan komme av. takk på forhånd.

Besvart 10.08.2018 19:11
 

Svar
Hei!

Det er vanskelig å si hva en slik farge kan skyldes. Stort sett vil skade og infeksjoner gi smerter i tillegg til endret farge, men det er ikke så lett å si. Hvis fargen er veldig mørk bør du snakke med lege raskt for å få en kikk på det. 

Mørkere farge kan også være hudendringer. Det kan være hudsykdommer eller soppinfeksjoner. 

Ung kan dessverre ikke gi noe godt svar på hva dette kan være. Tåa må nok undersøkes av lege for å få et klart svar. Hvis du opplever smerter eller sår på tåa bør du oppsøke legevakten i helgen. Det er også mulig å ringe ned på legevakten først og forklare de nærmere hva slags hudendringer du har. Da kan de gi gode råd om dette kan vente til fastlegen er tilbake på mandag, eller om du bør ta en tur ned på legevakten for å få kikket på det. Telefonnr til legevakten er 116 117. 

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår