Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for you - #ikkegreit
No nudes for you - #ikkegreit

Jeg har vondt rett ved siden av tissen

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har vondt rett ved siden av tissen, avgrensingen for beinet og tissen hvis det gir mening. Når jeg går er det vondt og når jeg tar der er det vondt. Når jeg tar på det er det ikke hard men mer sånn mykt, men på den andre siden der jeg ikke har vondt er det hardt. Kan det være at kjønnsorganet mitt forandrer størrelse eller et eller annet? Hilsen bekymret jente.

Besvart 13.10.2017 09:14
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Det er dessverre litt vanskelig å forstå hva du mener. Du skriver at du har vondt på den ene siden av tissen, men ikke den andre, og du lurer på om det er fordi kjønnsorganet endrer størrelse.

Når kjønnsorganet utvikler seg i forbindelse med puberteten, er det ikke vondt. Den smerten du opplever må komme av noe annet. Det jeg tenker er at det må være en kvise, eller et inngrodd hår som gjør at det er vondt.

Kviser kan man få hvor som helst på kroppen, og noen ganger ligger de dypt. Da kan det også være vondt og ømt. Inngrodde hår er vanlig om man barberer seg, det kan bli betennelse rundt håret noe som gjør vondt. Om man lar kvisen/håret være, vil det forsvinne av seg selv etter en stund.

Om du mener at det er noe annet enn et inngrodd hår/kvise, må du gjerne sende inn spørsmål på nytt, men beskrive det litt tydeligere :-)

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Vulva og vagina

Jentekropp (colourbox.com)

Noen har store kjønnslepper, andre har små. Noen har kanskje ulikt fra den ene siden til den andre. Og når de små er større enn de store, eller de indre vises utenpå de ytre – da må det vel være noe galt?

Les mer

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva liker partneren best? Skal både gutter og jenter fjerne kroppshår, og skal det være alt eller bare noe?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene