Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvordan skifte bind på skolen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

I morgen har jeg skole til 1, men blir henta halv 12 fordi jeg skal noe. Men det er litt langt dit, så vi drar rett etter jeg blir henta fra skolen så jeg rekker ikke å skifte bind ? Og jeg har mensen. Og det lukter etter når jeg har vært på skolen, og jeg er ukomfortabel når det gjelder å skifte bind og sånn på skolen hvis noen finner den i søpla. Vi skal være borte til slutten av skolen, og kanskje lenger. Noen tips til hvordan jeg kan holde underlivet luktfritt ? Jeg bruker bare bind, ikke tampong eller noe annet. Jeg tør heller ikke si ifra til læreren, noe jeg finner ukomfortabelt for jeg vet ikke om noen andre som har mensen. Takk på forhånd, nettsiden deres er bra! ♥

Besvart 07.12.2017 11:51
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i Ung.no, jente 13 år.

Så fint at du liker nettsiden vår. Du ønsker noen tips til hvordan du kan holde underlivet ditt luktfritt når du er på skolen.

Da tror jeg du må våge å skite bind i skoletiden. Ikke alle føler seg komfortable med å bytte bind på skolen, akkurat som deg synes de det er litt ekkelt å kaste det brukte bindet i søpla.

Et tips kan være å bruke hundeposer til å legge det brukte bindet i, så kan andre ikke gjette seg til hva som ligger i søpla. Eller bare pakke det godt inn i dopapir.

Det er forøvrig ikke slik at folk studerer så veldig hva som ligger i søppelbøtta på toalettet. Og det er flere enn deg som har mensen og skifter bind i løpet av skoledagen, både av medelever og de voksne.

Så synd at du ikke tørr si fra til læreren. Det hadde gjort det enklere for deg om læreren visste. For læreren din er dette helt naturlig å forholde seg til og det er helt sikkert flere som har fått mensen.

Ta motet til deg og snakk med læreren din om dette!

Ønsker deg lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bind, tampong eller mensenkopp

Tampong (colourbox.com)

Mange stiller oss spørsmål om hvordan de skal bruke tampong, hvor ofte bind skal skriftes, hvilke størrelse man skal bruke og så videre. Her skal vi prøve å gi deg svar som kan være til praktisk nytte.

Les mer

Hvordan sette inn en tampong?

Tampong (colourbox.com)

Det kan ta litt tid før man finner ut hvordan man skal sette inn en tampong. Noen tror at skjeden er for trang, men det er den ikke. Skjeden er svært tøyelig. Tenk bare på at det er mulig at en baby kan komme ut den veien.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene