Hopp til hovedinnholdet

Kom noe gjennomsiktig på papiret da hun skulle ha avføring. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Når jeg tørket meg etter jeg hadde bæsjet kom det bare noe helt gjennomsiktig på papiret. Det hadde Kankje 3 klumper i seg, men resten var bare gjennomsiktig og glatt og spredd utover hele papiret! Skulle egt få mensen den dagen, men fikk det ikke, har det noe med det å gjøre? Om ikke, hva er det?

Besvart 16.05.2018 23:28
 

Svar
Hei

Jeg tenker at det kan ha vært litt slim du kan ha fått på papiret. Dette slimet kan ha vært både fra skjeden, eller fra endetarmen. Fra endetarmen kommer det nemlig ikke bare avføring. Der er også en god del sekret og slim. Dette er væske som skal «smøre» tarmene, slik at det ikke blir rifter der. 

Av og til har man litt «rar» avføring. Det kan altså hende dette var litt slim og resten avføring. Det høres ikke så unormalt ut. Skulle dette skje ofte, kan du spørre lege eller helsesøster om det. Men det er ikke uvanlig å ha litt «rar» eller slimete avføring før eller under mensen. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du ikke fått mensen enda? Eller kommer den hver måned nå, regelmessig eller ikke? Mensen vil komme i 35-40 år av en kvinnes liv, så det er viktig å prøve å leve godt med den.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene